Küçükbalıklı Anaokulu Gülenyüzler Sınıfı Bitkileri Keşfetme Çalışması

Küçükbalıklı Anaokulu Gülenyüzler Sınıfı Bitkileri Keşfetme Çalışması‌n da öğrencilerde merak duygusu uyandırmak, onları heyecanlandırmak‌, gözlem yapmayı ve gözlem için dikkat edilmesi gerekenleri öğrenmeyi,‌ arkadaşları ile hoş vakit geçirerek merak ettiklerine cevap aramasını içerir.

Okulumuzun bahçesindeki bitkileri keşfediyoruz

‌Öğrencilerde merak duygusu uyandırmak, onları heyecanlandırmak,‌ gözlem yapmayı ve gözlem için dikkat edilmesi gerekenleri öğrenmesi,‌ arkadaşları ile hoş vakit geçirerek merak ettiklerine cevap aramayı içeren çalışmadır.

1.Gün : Grupları  belirlenen ğrencilerden okulumuzun bahçesinde hangi bitkilerin olduğunu gözlemlemeleri istendi. Fotoğraflar çekildi, bazı örnekler toplandı. Bitkilere zarar vermeden süreci yürütmeye dikkat edildi. Elde edilenlerle ilgili sınıfta sohbet edildi. Bir pano oluşturuldu.

2. Gün : Öğrencilerden okul yolunda gelirken ilgilerini çeken bir şeyi sınıfa getirmeleri istendi. Getirilen her şey sınıfta tek tek incelendi. Okul yolunda keşfedilenlerle ilgili de bir pano hazırlandı.

18-02-2024 18-02-202418-02-2024