Küçükbalıklı Anaokulu Merhamet Sınıfı Şekillerle Nesneleri Eşleştirme

Küçükbalıklı Anaokulu Merhamet Sınıfı öğrencilerine etkinlikte yeralan şekiller (Daire,üçgen,kare,dikdörtgen çember vb.) ve kenar, köşe gibi özellikleri bir süreç içinde öğretilirken öğrencilerin çevremizde bu şekillere benzeyen nesnelere örnekler vermeleri istenir.


ŞEKİLLERLE NESNELERİ EŞLEŞTİRME

EĞİTİM SÜRECİ: Öğrencilere, etkinlikte yeralan şekiller (Daire,üçgen,kare,dikdörtgen çember vb.) ve kenar, köşe gibi özellikleri bir süreç içinde öğretilirken öğrencilerin çevremizde bu şekillere benzeyen nesnelere örnekler vermeleri istenir.

ETKİNLİĞİN AŞAMALARI: Etkinliğin başlangıç noktasında şekillere benzeyen nesneler yaralır.  Etkinliğin ortasında ise tüm şekiller her sırada birer tane olacak şekilde yere dizilir. Etkinliğin en son noktasında ise tüm şekillerin içinde bulunduğu daireler yer alır.

ETKİNLİĞİN UYGULANIŞI: Etkinliğin başlangıç noktasındaki öğrenciye, yerde bulunan nesnelerden birini alması istenir ve bu nesnenin hangi şekle benzediği sorulur.Ardından etkinliğin orta aşamasında bu nesneye benzeyen şekillerin üzerinde ilerlemesi ve en son noktada bulunan şekille eşleştirmesi istenir.  

 

 

18-02-202418-02-202418-02-202418-02-202418-02-2024 

 



Yazdır

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin



  Beğen | 0  kişi beğendi